Αγκίστρι

Γιατί να το διαλέξετε;

Όντας λιγότερο από μια ώρα μακριά από την Αθήνα, το Αγκίστρι είναι ένα από τα δημοφιλή ελληνικά νησιά για σαββατοκύριακες αποδράσεις από την πρωτεύουσα της χώρας. Το Αγκίστρι ανήκει στο Σαρωνικό γκρούπ νησιών, μαζί με τον Πόρο, την Αίγινα, τις Σπέτσες και την Ύδρα. Η σχετικά κοντινή απόσταση που έχει από αυτά τα νησιά, το κάνει μια υπέροχη βάση για εύκολες μεταβάσεις ανάμεσα στα νησιά του Σαρωνικού. Χάρη στην εξαιρετική φυσική ομορφιά και τις μαγευτικές παραλίες, το Αγκίστρι είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους Αθηναίους και τους ξένους τουρίστες οι οποίοι θέλουν να εξερευνήσουν το κατά 98% πράσινο νησί. Μπορείς να βρείς από ξενοδοχεία σε εστιατόρια, ταβέρνες και οργανωμένες παραλίες. Κινούμενοι από την Σκάλα προς το Μεγαλοχώρι, όπου Εναέρια φωτογραφία του Αγκιστρίου, στο χωριό της Σκάλας ένα από τα λιμάνια του νησιού είναι τοποθετημένα, μπορείς να συναντήσεις τις καλύτερες παραλίες του Αγκιστρίου, την Απόνησο και την Δραγονέρα. Καλυμμένες από πλούσια φύση, προσφέρουν το καλύτερο κλίμα για ήρεμες ημέρες στην παραλία!

Το Αγκίστρι βρίσκεται στο Σαρωνικό κόλπο, κοντά στα νησιά της Αίγινας και του Πόρου 20 χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι του Πειραιά. Η απόσταση του από την Αθήνα και από τα υπόλοιπα νησιά του Σαρωνικού κάνει το Αγκίστρι έναν εξαιρετικό προορισμό για γρήγορες αποδράσεις, μονοήμερες εκδρομές και μεταβιβάσεις από νησί σε νησί! Οι παραλίες του Αγκιστρίου και το μαγευτικό φυσικό τοπίο είναι αυτά που ξεχωρίζουν. Όσο αναφορά τις παραλίες, είναι γνωστές για τo όμορφο φυσικό περιβάλλον που τις περικλείει, το εξωτικό τους κλίμα, και τα καθηλωτικά νερά τους. Ειδικά στην παραλία της Απονήσου θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε μέσα σε μια τεράστια φυσική πισίνα! Ισάξιες παραλίες είναι και αυτές της Δραγονέρας και της Σκάλας, ενώ η Χαλκιάδα είναι η αγαπημένη παραλία των γυμνιστών. Κατα μήκος του παραλιακού δρόμου του Αγκιστρίου, θα βρείτε διάφορα εστιατόρια, καφετέριες, μπαρς, και παραδοσιακές ταβέρνες, όπου μπορείτε να φάτε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, μαζί με τοπικές λιχουδιές. Το Αγκίστρι είναι ένα μικρό διαμάντι του Αιγαίου, ιδανικό για να ξεφύγετε για μερικές μέρες!

Παραλίες

Παραλία της Απονήσου

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχει το Αγκίστρι είναι η Απόνησος, η οποία βρίσκεται στην δυτική πλευρά. Για να φτάσετε σε αυτό το μέρος, θα πρέπει να ακολουθήσετε τον δρόμο που περνάει από το χωριό των Λιμεναρίων. Η παραλία βρίσκεται 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μεγαλοχωρίου και ο ευκολότερος τρόπος να φτάσετε εκεί είναι μέσω των 50cc σκουτερς ή των ηλεκτρικών ποδηλάτων που διαθέτουμε στο κατάστημα. Για τους πιο τολμηρούς και αθλητικούς διαθέτουμε και ποδήλατα για αυτή τη διαδρομή. Η Απόνησος είναι ένα υπέροχο μέρος για κολύμπι και έχει μια καταπληκτική παραλία με κρυστάλλινα νερά τα οποία περικλείονται από φύση. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πολύ ελκυστικά και για τουρίστες με ταχύπλοα. Εναέρια φωτογραφία της παραλίας της Απονήσου Κάτι ακόμα, άξιο αναφοράς, είναι η παραδοσιακή ταβέρνα που υπάρχει στην Απόνησο, η οποία είναι ανοιχτή κατά την άνοιξη και τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου μπορείτε να απολαύσετε την θέα του κόλπου και των υπεράκτιων νησίδων που διαθέτει.

Παραλία της Χαλκιάδας

Η βοτσαλωτή παραλία της Χαλκιάδας είναι δίπλα στον οικισμό της Σκληρής και είναι δυνατή η πρόσβαση μέσω ενός πευκόδασου μονοπατιού. Ευτυχώς η ποικιλία παραλιών που προσφέρει το Αγκίστρι ταιριάζει σε όλους τους τύπους αναγκών. Αν και η παραλία της Σκάλας και του Μεγαλοχωρίου προτείνονται για μικρά παιδιά, η Χαλκιάδα προσφέρει περισσότερο ιδιωτικότητα. Εναέρια φωτογραφία της παραλία της Χαλκιάδας Αυτό συμβαίνει διότι χρειάζεται να σκαρφαλώσεις μια πλαγιά αφού πρώτα φτάσεις στην Σκληρή με το δίκυκλο όχημα σου, πράγμα το οποίο είναι δύσκολο. Από την άλλη, το γεγονός οτι είναι προσβάσιμη από την Σκάλα, δίνει στην Χαλκιάδα ένα επιπλέον προνόμιο, αφού ο οικισμός απευθύνεται κυρίως σε τουρίστες, με πολλές επιλογές για κατλλύματα και διάφορες υποδομές που προορίζονται για να εκπληρώσουν τις ανάγκες των επισκεπτών.

Παραλία της Δραγονέρας

Η παραλία της Δραγονέρας μπορεί να βρεθεί σχεδόν 3 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μεγαλοχωρίου, στην δυτική ακτή του Αγκιστρίου. Είναι στο μέσο του δρόμου, ο οποίος ενώνει το Μεγαλοχώρι με τα Λιμενάρια. Η Δραγονέρα παραμένει ακόμα άθικτη, εξαιρώντας την καντίνα που υπάρχει, και τις αρκετές ξαπλόστρες γύρω από την περιοχή. Συνήθως δεν υπάρχει συνωστιμός, και παίζει ωραία και ήρεμη μουσική. Ο ίδιος δρόμος συνεχίζει νότια ανηφορικά και κατηφορικά, μετά από τον οποίο μπορείτε να βρείτε ένα ξέφωτο. Φωτογραφία της παραλίας της Δραγονέρας Χάρη σε αυτό το δρόμο, η παραλία της Δραγονέρας εκτείνεται σε πάνω από 205 γυάρδες, και μπορεί να φτάσει κανείς εκεί με τα δίκυκλα οχήματα μας, και στη συνέχεια με ένα μικρό περπάτημα. Άλλος ένας καλός λόγος για να επισκεφτείτε αυτο το μέρος είναι λόγω των θετικών χαρακτηριστικών της περιοχής. Ένα από αυτά είναι η ομορφιά του τοπίου, με τα πεύκα να περιτριγυρίζουν την ακτή, ένα άλλο είναι η αύρα χαλάρωσης που δίνει η περιοχή και είναι δύσκολο να βρεθεί αλλού.

Παραλία της Σκάλας

Η παραλία της Σκάλας είναι μια από τις πιο δημοφιλής και καλά προμηθευμένη παραλία στο Αγκίστρι. Επιλέγεται από ενήλικες που ταξιδεύουν μόνοι τους αλλά και από οικογένειες με παιδιά. Μπορείτε να την βρείτε σε μερικά χιλιόμετρα από τον οικισμό. Φωτογραφία της παραλίας της Σκάλας Στην πραγματικότητα, είναι ιδανική για οικογένειες, αφού τα κρυστάλλινα ρηχά νερά είναι ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό της. Επιπλέον, είναι μια από τις λίγες αμμώδης παραλίες του νησιού, το οποίο την κάνει ασφαλή για παιδιά και πολύ ελκυστική για ηλιοθεραπεία. Όλοι αυτοί οι παράγοντες είναι καλοί λόγοι για να έχει αυτή η παραλία επιλογές χώρων διαμονής και καλές υποδομές, ώστε να εκπληρώνουν τις ανάγκες αυτών που θέλουν μείνουν σε αυτό το πανέμορφο περιβάλλον. Ένα ακόμα καλό γεγονός που πρέπει να ληφθεί υπόψιν κατα την επίσκεψη σας στην παραλία της Σκάλας είναι ο οικισμός στον οποίο ανήκει. Η Σκάλα ως η τουριστική πλευρά του νησιού, έχει μαζεμένα μπαρ, ταβέρνες και εστιατόρια. Υπάρχουν πολλά άψογα κατλλύματα, στουντιος και δωμάτια εκεί. Οι τουριστικές υποδομές αυτού του μέρους, επίσης, βασίζονται και σε κάποια μικρά νυχτερινά μαγαζιά και μπαρς, όπου εκεί μπορείτε να απολαύσετε την μουσική μέχρι αργά το βράδυ. Εκτός αυτών των υποδομών υπάρχουν και πολλές τουριστικές ατραξιόν πολύ κοντά στην παραλία, όπως είναι η εκκλησία των Αγίων Ανάργυρων, ένας νέος οικισμός στην αριστερή πλευρά της Σκάλας, η Σκληρή με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά και η παραλία της Χαλκιάδας την οποία μπορείτε να εξερευνήστε μέσω του υπέροχου πεύκινου μονοπατιού.